Hoofdweg 185

9681 AE Midwolda

1558m2 / 1664 m2 - 17 kamers

Vraagprijs : € 525.000 K.K.

Te koop

Omschrijving

Wat een overweldigende schoonheid! Deze karakteristieke renteniersvilla met aangebouwd koetshuis is prachtig beeldbepalend centraal gelegen aan de Hoofdweg in Midwolda.

De in rijke eclectische architectuur uitgevoerde Villa met koetshuis is in 1925 gebouwd en daarna door de bewoners goed onderhouden en met liefde bewoond, daardoor kenmerken het in-en exterieur zich door een hoge mate van gaafheid wat uitzonderlijk mag worden genoemd.

In de afgelopen jaren is de Villa voorzien van een nieuwe sfeervolle keuken die naadloos in het oude interieur overgaat, de moderne stijlvolle badkamer en het toilet zijn in 2023 geheel vernieuwd, tevens zijn er in 2022 tien zonnepanelen geplaatst, de onderhoudstoestand is goed en altijd professioneel bijgehouden. Deze Villa is aangemerkt als karakteristiek object wat mogelijkheden biedt voor subsidie op onderhoudswerken.

INDELING:

Begane grond:
Entree met deur naar het kantoor en de keuken, centrale hal met stijlvolle gesloten trap met loper die leidt naar de eerste verdieping en toegang tot de prachtige woonkamer met eetkamer en suite voorzien van erker, schouw met houtkachel, serre met openslaande tuindeuren en schuifdeur naar de kleine hal welke is voorzien van twee schuifdeuren naar de grote slaapkamer voorzien van brandkast en aansluitend de gemoderniseerde badkamer, de lange achterhal met zij entree biedt toegang tot het gemoderniseerde toilet, technische ruimte en de gezellige woonkeuken voorzien van Boretti fornuis, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en magnetron, via de lange achter hal komen we in de royale bijkeuken welke is voorzien van keukenblok en witgoed aansluitingen, aansluitend komen we in de garage welke aan voor-en achterzijde is voorzien van garagedeuren en aansluitend de inpandige schuur.

Verdieping:
Middels de stijlvolle gesloten trap met loper komen we op de overloop, hier bevinden zich de vier ruime slaapkamers, waarvan twee voorzien van balkon en de zolderruimte.

Zolder:
De zolder boven de slaapkamers is vanaf de verdieping bereikbaar.

Kelders:
Onder het huis bevinden zich meerdere (provisie) kelders voorzien van sta hoogte, daglicht en ventilatie, de kelder onder het achterhuis is speciaal aangelegd voor hemelwateropvang om de tuin te besproeien.

Tuinen:
De prachtig aangelegde tuinen rondom het huis zijn met zorg aangelegd, waarvan de achtertuin is voorzien van houten tuinschuur, meerdere terrassen, watertappunten en natuurvijver.

Bijzonderheden:
-Historische weelde met hedendaags comfort;
-Karakteristiek en beeldbepalend gelegen;
-Goed onderhouden en netjes bewoond;
-Vol originele details in-en exterieur;
-Woonoppervlak c.a. 289m2;
-Levensloopbestendig;
-Badkamer en toilet in 2023 gemoderniseerd;
-Isolerende beglazing;
-CV met radiatoren;
-Zonnepanelen 10 stuks, 2022;
-Op loopafstand van Jachthaven en Strand Noord Oldambtmeer.

Dit prachtige stuk historisch erfgoed is uniek in zijn soort, neem voor meer informatie of een bezichtiging vrijblijvend contact op met ons kantoor, wij staan graag voor u klaar!

Kenmerken woning

Overdracht

Status:
Beschikbaar
Vraagprijs:
525.000 K.K.
Aanvaarding:
in overleg

Bouwvorm

Bouwjaar:
1925
Bouwvorm:
bestaande bouw

Indeling

Woonoppervlakte:
289 m2
Perceeloppervlakte:
1664 m2
Inhoud:
1558 m3
Aantal kamers:
17
Aantal slaapkamers:
5

Energie

Bouwjaar:
2002
Warmwater:
Array
Eigendom cv:
eigendom
Energie Label:
G

Buitenruimte

Tuin:
tuin rondom: fraai aangelegd,
Tuin oppervlakte:
1455 m2

Bergruimte

Schuur / Berging:
vrijstaand hout

Dak

Soort dak:
samengesteld dak - pannen,bitumineuze dakbedekking

Overig

Permanente bewoning:
ja
Onderhoud binnen:
goed
Onderhoud buiten:
goed
Huidig gebruik:
Woonruimte
Huidige bestemming:
Woonruimte

Voorzieningen

Soort:
mechanische ventilatie, tv kabel, buitenzonwering, rookkanaal, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie,

Kaart

Plattegrond woning